Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Wire in the Blood



Η σειρά προβλήθηκε στο ITV από το 2002 έως το 2008 σε 6 κύκλους και 31 επεισόδια. Οι ιστορίες διαδραματίζονται σε μια φανταστική πόλη το Bradfield κάπου στο Δυτικό Yorkshire. Κεντρικός ήρωας ο Dr. Tony Hill (Robson Green), κλινικός ψυχολόγος ο οποίος βοηθά με τις γνώσεις του την τοπική αστυνομία στην εξιχνίαση ιδιαίτερα ειδεχθών εγκλημάτων από κατά συρροή δολοφόνους.


Αρκετά ιδιόρρυθμος τύπος ο Tony (θα τον λέγαμε και λίγο τρελούτσικο) κυκλοφορεί συνέχεια με μια μπλέ σακούλα και οδηγεί μια παλιά Alfa Romeo Alfasud SC 1.3 του 1984.
Το χάρισμα του είναι ότι αξιοποιεί τη δική του σκοτεινή πλευρά για να μπει μέσα στα κεφάλια των κατά συρροή δολοφόνων αλλά μέχρι να τους πιάσει το αίμα ρέει άφθονο.





Στα πρώτα 14 επεισόδια επικεφαλής του τμήματος είναι η DCI (detective chief inspector) Carol Jordan ή Hermione Norris στο πραγματικό της, η οποία αιφνιδίως εγκαταλείπει την Αγγλία και μετακομίζει στη Νότια Αφρική και έτσι χάνεται η ευκαιρία να «αποκατασταθεί» ο  Dr. Tony και να «ξελαμπικάρει» και λίγο το μυαλό του.


Από τον 4ο κύκλο και ως το τέλος δηλαδή για 17 επεισόδια την μεταναστεύσασα στη Νότια Αφρική DCI Carol Jordan αντικαθιστά η  σκέτο DI Alex Fielding (Simone Lahbib) η οποία στην αρχή δεν έχει και σε μεγάλη εκτίμηση τον φίλο μας τον Tony αλλά στο τέλος τα βρίσκουν για να μπορέσει να κυλήσει η σειρά.



Όλα τα links για την παρακολούθηση της σειράς ΕΔΩ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The Saint – Ο Άγιος

Οι περιπέτειες του Simon Templar ( Roger Moore ) ξεκίνησαν να προβάλλονται στο δίκτυο ITV   από το 1962 έως το 1969, σύνολο επεισοδίων 118 κάποια από τα οποία παίζονται σε επαναλήψεις ακόμα και σήμερα.   Έμεινε στη μνήμη μας για δυο πράγματα.   Το ανθρωπάκι με το φωτοστέφανο στους τίτλους έναρξης το οποίο έγινε tattoo , μπρελόκ για κλειδιά ακόμα και κόσμημα. Και το VOLVO 1800 C . Τη σεζόν 1978-79 το ITV αποφάσισε να συνεχίσει τη σειρά με νέο τίτλο Return of the Saint και πρωταγωνιστή τον Ian Ogilvy αλλά χωρίς επιτυχία. Το αυτοκίνητο του νέου Simon Templar ήταν μια Jaguar XJS. Πηγή  IMDb

Dempsey and Makepeace

Το συγκεκριμένο δίδυμο συστήθηκε στο κοινό του ITV για πρώτη φορά στις 11 Ιανουαρίου 1985 ενώ το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε την   1η Νοεμβρίου 1986. Σύνολο επεισοδίων 30. Στην Ελλάδα προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 αρχές των 90 s . Στα πλαίσια ενός προγράμματος ανταλλαγής ένας Νεοϋορκέζος αστυνομικός και σκληρό αντράκι, ο James Dempsey (Michael Brandon) βρίσκεται να δουλεύει για στη Scotland Yard παρέα με μια όμορφη αλλά έξυπνη ξανθούλα Αγγλίδα με μπαμπά Λόρδο, την Harriet Makepeace (Glynis Barber). Και μόνο για τη  Makepeace θα της έβαζα 10/10.  Στη σειρά ο Dempsey οδηγεί μία Mercedes 450 SL ενώ η Makepeace ένα  Ford Escort SE Cabriolet Series 1 RS Turbo. Οι πρωταγωνιστές παντρεύτηκαν το 1989 και από τότε ζουν στις ΗΠΑ. IMDb Όλα τα επεισόδια υπάρχουν στο  youtube  αλλά χωρίς υπότιτλους

Endeavour

Η σειρά προβάλλεται στο ITV από το 2013 και έως σήμερα είδαμε σε 5 κύκλους, 23 επεισόδια. Η καλή η μέρα από το πρωί φαίνεται ή μήπως όχι. Παρακολουθώντας το Morse στα πρώτα του βήματα στην αστυνομία της Οξφόρδης (που αλλού;) δε μπορείς να μην αναρωτηθείς  «πως αυτό το συνεσταλμένο παιδί έγινε κατόπιν ο Morse που όλοι ξέρουμε». Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου.  Προστατευόμενος του προϊσταμένου του   DI Fred Thursday ( Roger Allam ) ο DC Endeavour Morse ( Shaun Evans ) κάνει μια δύσκολη αρχή, αμφισβητούμενος από όλο το τμήμα και πιο πολύ από τον Chief Superintendent Reginald Bright (Anton Lesser) που πιο πολύ τον λες ποντικομαμή παρά καλοκάγαθο γεράκο.  Σιγά αλλά σταθερά όμως ξεδιπλώνει τα ταλέντα του και ιδίως αυτό με τις γυναίκες. Εκεί που δείχνει να μην τα καταφέρνει είναι με την κόρη του προϊσταμένου του τη Joan Thursday (Sara Vickers) παρόλο που υποβόσκει μια αμοιβαία έλξη. Παρατηρεί τα πάντα, αναλύει τα πάντα και ανακαλύπτει το κρυμμένο μοτίβο ακόμα και όταν πρόκειτα